Agneta Sjödin Bild:

”Då vill jag dra ur kontakten”

Agneta Sjödin gillar sci-fi – och hatar stress

Agneta Sjödin tycker de bästa dagarna är de utan en massa måsten. Då tar hon sovmorgon, tränar och bara är i sitt alldeles egna tempo. 
Och så älskar hon att byta miljö.
– Jag vill uppleva en plats utifrån olika aktiviteter.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls
Gör till vardags:

– Skriver på en ny roman, tränar inför Coast2Coast och cykla halvvägs över USA och är programledare för nu senast Agnetas nyårskarameller och Fångarna på Fortet. 

Tittar på:

– Jag väljer vad jag vill titta på on demand och gärna en film. Senaste favoriten är filmen ”Paul” som handlar om en alien.
Jag gillar nästan alla Steven Spielbergs filmer från Hajen till Super8, han gillar ju också science fiction. Den världen gillar jag också. På morgnarna tittar på Nyhetsmorgon på morgnarna och väljer rätt mycket TV4 om det inte är Downtown Abbey, min favoritserie. 

Lyssnar på:

– Det blir mycket Sting. Jag började lyssna på Police när jag var 14, Sting har följt med mig sedan dess. Men jag lyssnar på allt möjligt. Min dotter är väldigt intresserad och vi har en gemensam Spotify-lista. I går såg jag en tre timmar lång dokumentär om The Eagles som var full med bra musikhistoria från 1970-talet. Något jag inte gillar är dansbandsmusik eller om det blir för hårt. 

Vanligaste vardagsmiddagen:

– Jag äter rätt mycket fisk och gillar soppor. Lax äter jag en hel del, och röding. Jag brukar göra matiga sallader och där kan man slänga i en hel del. Favoritsoppan är nog broccoli eller avokado, och jordärtskocka är gott och då kan man slänga i lite fisk i den.

Följer du recept:

– Nej, jag följer inga recept, jag gjorde det ett tag men inte längre. Men det kanske blir en förändring nu när jag jobbar med vardagspuls. 

Får hög positiv puls i vardagen av:

– De där dagarna när jag styr allting själv, när jag sätter agendan. Att gå upp när jag vaknar, träna när jag vill, sitta och skriva och jobba efter eget tempo och ser en film. Sedan tycker jag om att resa. Att bara byta miljö tycker jag är fantastiskt. Och så vill jag göra saker när jag reser – som att åka skidor, cykla eller uppleva ett land utifrån olika aktiviteter. 

Får hög negativ stresspuls i vardagen av:

– Det är stress. När jag upplever att alla drar och sliter i mig, telefonen ringer och det blir för mycket. Då vill jag bara dra ur kontakten. Jag försöker undvika det i perioder och säger nej till mycket för att fokusera.

I Vardagspuls på TV4 – vad vill du lyfta fram?

– Att få folk att bli lite mer medvetna om hur de kan må bra och helst må lite bättre. Jag ser mig som en länk mellan de som sitter inne med kunskap och de som vill bli bättre. Att lyfta folkhälsan och att den som tittar sakta men säkert hittar sin egen väg till välmående.

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin

Namn: Agneta Sjödin
Familj: Dotter Maja 17 (i maj)
Ålder: 47 år
Bor: Nacka

Agneta på webben: www.agnetasjodin.com
Facebook: www.facebook.com/agnetasjodin
Instagram: @agnetasjodin