Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: från Arla

Allt eller inget!?

Publicerat: 2015-07-14   |  Anna Malvina Svennung

Är du en av de som försöker träna mer och äta bättre? Det verkar som att många önskar mer av sig själva, i alla fall om man ska tro på hur det ser ut på gymmen. De som brukar vara helt fulla strax efter nyår då många vill börja med nya vanor, men blir mer och mer rymliga ju närmare sommaren man kommer. Många prioriterar helt enkelt annat i livet som måste gå före. Det blir en slags ”allt eller inget- anda” där man helt enkelt antingen tränar massor eller inget alls.

Likadant är det när det handlar om att minska i vikt där många väljer just ”allt eller inget”. En del verkar välja att fokusera på några få livsmedel – antingen det gäller att inkludera eller exkludera dem från sin kost - istället för att välja allt, men i passande mängder.

För mig är träningen mitt jobb och det finns inga alternativ än att följa träningsprogrammet. Hade det inte varit så hade jag med stor sannolikhet hoppat över ett och annat pass. Framförallt hade jag inte tvingat ut mig själv i storm eller fortsatt att träna trots att kroppen skriker efter vila.

För att något ska ge utveckling krävs en viss kontinuitet och det är ju därför som det är så viktigt att hålla i nya vanor. Ibland behöver annat i livet gå före, allt har ju sin tid, men sedan är det bara att fortsätta vanan tills den blivit en del av ditt vanliga beteende. Det förutsätter såklart att man trivs med den och att man tycker att man är på rätt väg. Ser man inga resultat kanske man är ute på avvägar. Här reder redaktionen ut 5 viktmyter, men om något av dem funkar för dig är det bara att köra på det!

Ha det riktigt bra i sommaren!