Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Arla

Äpplen, potatisar och pumpor!

Publicerat: 2015-10-27   |  Anna Malvina Svennung

Hemma från Portugal slås man av hösten som bjuder på kall luft och vackra trädkronor nu när löven har ändrat färg. Det är otroligt att naturen kan byta skepnad så totalt. 

Mat och mellanmål efter säsong

Hösten bjuder på mer än bara härliga färger på löven, nu finns det också många goda grönsaker att njuta av nu. Bland annat potatis, palsternacka, jordärtskocka, trattkantarell och pumpa. Desssutom har många av våra svenska äpplen mognat. Det finns så mycket gott man kan göra med äpplen, till exempel kan man göra hemlagat äppelmos. Det är jättelätt att göra och dessutom otroligt gott och äta till mannagrynsgröt - ett perfekt mellanmål att äta före träningen för att orka prestera på topp! 

Bra för miljön

Det finns många fördelar med att äta efter säsong; råvarorna smakar bäst, det är bra priser och dessutom är det bra för miljön att prioritera svenska varor istället för de som färdats hundratals mil för att vi ska kunna äta dem.

Förresten, bilden ovan ger förslag vad man kan göra med äpplen - steka dem! Servera dem med kesella med dulce de leche smak som ger en god kolasmak. Dulce de leche har sina rötter i Sydamerika och jag kan varmt rekommendera er att smaka. Recept finns här!