Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Väska med banan. Bild: Anna Malvina

Ett inrutat liv!

Publicerat: 2015-09-11   |  Anna Malvina

Häromdagen var Aspergers syndrom ett samtalsämne i rutan och det fick mig direkt att tänka på mina egna erfarenheter om nämnda diagnos. En av mina bästa vänner har nämnligen en syster med Aspergers syndrom.

Rutiner

För att underlätta för systern höll de hårt i sina rutiner. Till exempel var mattiderna samma varje dag och rutinerna runt måltiderna var också samma varje dag. De var också alltid väldig tydliga i sin kommunikation till varandra och lämnade aldrig utrymme för att läsa mellan raderna eftersom att systern hade svårt med det.

I efterhand har jag flera gånger reflekterat över min livssituation som elitidrottare och över hur mina dagar ser likadana ut. Jag går upp, äter, tränar, äter, jobbar, äter, tränar, äter och lägger mig. När jag tävlar håller jag ungefär samma rutiner – allt för att hålla balans och minska risken för att något oväntat händer. Det är ett liv snarlikt det liv min kompis hade.

Ospontan av olika anledningar

När jag var liten tyckte jag att det var lite märkligt över hur man inte tröttnade på att inte kunna vara spontan, men idag kan jag inte se något annat liv än det inrutade. I min kompis fall var det inrutade livet nödvändigt för familjens välbefinnande, vilket inte går att jämföra med min självvalda situation som elitidrottare. I mitt fall är det istället nödvändigt eftersom det ger mig förutsättningar att nå mina drömmars mål. 

Detsamma gäller mina återhämtnings- och mellanmål där jag brukar äta samma varje dag. En klar favorit är havregryn mixat med banan och lättmjölk, det är hur gott som helst (här finns fler tips på goda mellanmål).