Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Ett bra återhämtningsmål! Bild: Foto från Arla

Gott efter träningspasset

Publicerat: 2015-07-24   |  Anna Malvina Svennung

Efter ett avslutat träningspass börjar kroppens arbete med att bygga upp sig igen inför kommande fysiska utmaningar och för det behövs energi och näring. Därför är det bra att äta ett återhämtningsmål direkt efter träningspasset. 

För att kroppen ska kunna fylla på sina energidepåer och klara av att bygga upp sig behövs både kolhydrater och protein. Kolhydrater är kroppens främsta energikälla och kroppen kan lagra små mängder kolhydrater i muskler och lever. Rekommendationen efter träning är att få i sig ca 1,2 g kolhydrater per kg kroppsvikt.

Även protein är viktigt att få i sig vid träning. Det är kroppens byggstenar och behövs för att reparera kroppen. Rekommendationen efter träning är att få i sig ca 10-20 gram protein.

Tre förslag på återhämtningsmål av olika storlek

Energi (ca)

Förslag

Kolhydrater (ca)

Protein (ca)

250 kcal

3 dl fruktkräm + 100 g keso mini

50 g

12 g

300 kcal

2,5 dl lättmjölk + 1,5 dl müsli

50 g

16 g

350 kcal

350 ml drickyoghurt + 1 banan

70 g

10 g