Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Mållinjen på B-finalen på VM 2015 Bild: Anna Malvina

Jag har tagit en OS-plats!

Publicerat: 2015-09-08   |  Anna Malvina

Under den gångna veckan var jag i södra Frankrike med det svenska roddlandslaget för att tävla på VM. Vi var på plats några dagar före tävlingsstart för att förbereda oss och se till att material och praktiska detaljer (som boende och transporter) fungerar bra.

Eftersom att det är OS nästa år var detta VM ett OS-kval där de snabbaste båtarna från varje båtklass kvalar. Det finns endast ett begränsat antal platser på OS och därför gäller det att vara riktigt snabb. I min klass, singelklassen, är det endast de 9 snabbaste båtarna som får en OS-plats. Övriga har en chans till att kvala under en kvalregatta i maj nästa år där de 3 snabbaste båtarna kvalar och sedan är det stopp.

Min tränare Petter och jag

Min tränare Petter och jag vid tävlingsplatsen.

Uppladdningar och urladdningar

I min båtklass var konkurrensen stor med hela 35 nationer anmälda. I rodd är man 6 st båtar i varje final, så i min klass fanns 6 finaler – från A-final till F-final. Eftersom att jag ville komma topp 9 gällde det för mig att komma topp 3 i B-finalen. För att ta mig dit tog jag mig igenom försök, uppsamling, kvartsfinal och semifinal. Med B-finalen blev det totalt 5 maxlopp för mig under de 8 dagarna som tävlingarna pågick- verkligen många upp-och urladdningar.

Rodd är en tuff sport som innebär väldigt mycket mjölksyra och eftersom ett lopp är 2000 m och pågår i ca 7-8 minuter gäller det att hålla ut. Man konfronteras med alla möjliga känslor (smärta, panik, ångest…) och det är väldigt jobbigt. Dessutom måste man hålla ihop tekniken också.

7a i världen!

I min B-final såg jag till att ge allt från första draget. När man tävlar med världens bästa går det undan redan i starten och i en situation när man behöver vara topp 3 för att kvala till OS chansar många vid starten och sticker. Jag var metodisk och även om jag låg sist efter halva loppet kunde jag komma ikapp och slutligen vinna B-finalen. Därmed blev jag 7e snabbast i världen och dessutom kammade jag hem en OS-plats till Sverige! Det känns fortfarande som en dröm! Helt underbart!!!

Här är en filmsnutt från delar av loppet:

(Man kan se hela loppet här - scrolla ner och leta efter "W1x Final- FB")