Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Kesella med hallonsmak! Bild: Anna Malvina

Litauisk kvarg vs svensk kesella

Publicerat: 2015-08-18   |  Anna Malvina Svennung

Nu har Hillevi uppfyllt sitt mål att springa 50 lopp, vilken otrolig prestation alltså! Och vilken planering som måste ha legat bakom, det är riktigt starkt jobbat. Läs mer om alla hennes lopp här!

Själv är jag precis hemkommen från ett 10 dagars träningsläger i Litauen där vi avslutade vistelsen genom att delta i tävlingen Lithuanian Open. Jag kom tvåa, bara en sekund ifrån segraren, och regerande U23-världsmästarinnan. Nu framöver kommer min träning snart att lätta lite och om 1,5 vecka är det dags för VM.

Silvermedalj på Lithuanian Open

Jag efter loppet! Fotograf Virgaudas Leknickas.

I Litauen har de alla möjliga olika sorters kvarg (ett annat namn för kesella) och jag har smakat en massa olika varianter. För egen del tycker jag att det är jättegott att mosa banan och blanda med kvarg och äta som återhämtningsmål efter träningen. Även i Sverige finns många olika sorters kvarg – en personlig favorit är den med hallonsmak. Den är hur god som helst! Den går förresten utmärkt att ha som fyllning i tårta eller att äta med frukt som dessert!