Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Litauisk kvarg vs svensk kesella

Publicerat: 2015-08-18   |  Anna Malvina Svennung

Nu har Hillevi uppfyllt sitt mål att springa 50 lopp, vilken otrolig prestation alltså! Och vilken planering som måste ha legat bakom, det är riktigt starkt jobbat. Läs mer om alla hennes lopp här!

Själv är jag precis hemkommen från ett 10 dagars träningsläger i Litauen där vi avslutade vistelsen genom att delta i tävlingen Lithuanian Open. Jag kom tvåa, bara en sekund ifrån segraren, och regerande U23-världsmästarinnan. Nu framöver kommer min träning snart att lätta lite och om 1,5 vecka är det dags för VM.

Silvermedalj på Lithuanian Open

Jag efter loppet! Fotograf Virgaudas Leknickas.

I Litauen har de alla möjliga olika sorters kvarg (ett annat namn för kesella) och jag har smakat en massa olika varianter. För egen del tycker jag att det är jättegott att mosa banan och blanda med kvarg och äta som återhämtningsmål efter träningen. Även i Sverige finns många olika sorters kvarg – en personlig favorit är den med hallonsmak. Den är hur god som helst! Den går förresten utmärkt att ha som fyllning i tårta eller att äta med frukt som dessert!