Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Mjölksyra i magen!

Publicerat: 2015-06-30   |  Anna Malvina Svennung

I helgen var jag och tävlade på Nordiska mästerskapen alldeles utanför Oslo. Det var bara en vecka efter att jag varit på världscup i Italien där jag gjorde fyra maxlopp. Jag hann knappt komma hem innan jag skulle iväg igen! För att ge kroppen de bästa förutsättningarna till bra återhämtning såg jag till att lägga mig i tid om kvällarna, träna stor mängd lågintensiv träning för att skynda på återhämtningen (cykla till träningen är perfekt för det!) samt dricka och äta regelbundet och bra. Lagom till att loppen började i lördags hade jag klarat av att återhämta mig såpass att jag kunde gå på riktigt hårt. Dessutom var jag laddad att ge allt!

Loppen gick riktigt bra och jag vann! Nu kan jag titulera min nordisk mästare i singelsculler vilket känns fantastiskt. Alltså snacka om att det blev en vecka full av uppladdningar och urladdningar.

Något jag ofta upplever under tävling och hård träning är magkramp. Det känns nästan som att mjölksyra som tar sig ut från musklerna och in i magen. Min tränare och jag brukar kalla det för ”tävlingsmage” och krampen kan ibland hålla i även efter tävlingen. För att bota den brukar jag äta regelbundet och vila, vilket jag kunde göra på bilresan hem.