Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Anna Malvinas man Petter smakar den hemgjorda mjukglassen Bild: Anna Malvina

Mjukglass!

Publicerat: 2015-09-01   |  Anna Malvina

Nu har VM dragit igång och igår hade vi de första loppen. Det är lite tufft med värmen, men jag ser till att svalka ner mig så gott det går mellan varven och dricka tillräckligt. 

Jag har även ätit en och annan glass. Just isglass tycker jag funkar väldigt bra för att svalka ner sig och de går ju att äta ganska nära inpå lopp också utan att det "stör" i magen.

Hemmagjord glass!

Förra veckan provade jag att göra egen glass hemma...eller nästan hemmagjord, nämligen Arlas mjukglass!  Den går att göra i glassmaskin, men jag orkade inte ta fram vår så jag vispade smeten med en elvisp istället, vilket man enligt instruktionerna skulle göra i två minuter. Smeten blev jättefluffig och dessutom magiskt god! Som en gräddig vaniljkräm! Det var tur att jag skulle bjuda på glassen, annars kunde smeten ha gått åt där…

Jag la in smeten i frysen och några timmar senare var den bara att bjuda på. Ett bra tips på snabb och enkel hemmagjord mjukglass!

Ciao!