Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Arla

Närodlade rotsaker till middag

Publicerat: 2015-11-24   |  Anna Malvina

Efter en vecka på Fuerteventura tillsammans den kommande tilltänkta OS-truppen är jag hemma i Sverige igen. Här riktigt slås jag av hur fort mörkret och kylan kom. Nu är det pannlampa och reflexväst som gäller vid kvällslöpningen och även ett tjockare lager kläder.

Det är ju så här års man kan passa på att njuta av några av våra närodlade grönsaker. Bland annat purjolök, potatis, rödkål, morot och lök – samtliga givna ingredienser i goda rotfruktssoppor! Det är ju just nu som dessa råvaror smakar bäst, har bra priser och dessutom är det ett plus för miljön att äta svenska varor.

Förhöj smaken med goda tillbehör

En sopp-måltid kan kännas mer mättande om man äter en, eller ett par, smörgåsar till soppan. Då ökar man dessutom kolhydratinnehållet i måltiden, vilket passar om man tränar mycket. Är det istället proteininnehållet man vill öka kan en klick kvarg, gärna blandad med en god riven ost, passa perfekt. 

Tips på hur ska göra för att välja näringriktiga bröd finns här