Anna Malvina Svennung
Anna Malvina Svennung

Namn: Anna Malvina Svennung.
Familj: Maken Petter och stor släkt.
Ålder: 30.
Hemsida: www.annamalvina.se

Vill du ställa en fråga direkt till Anna Malvina? 
Då går det bra att mejla till annamalvina@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Gör till vardags: Är elitidrottare och aktiv i det svenska roddlandslaget (tränar ca 25 timmar i veckan). Är leg dietist med magisterexamen i kostvetenskap.

Tittar på: Aktern på min båt. Har sällan tid att titta på TV, men två klara favoriter är Spårlöst och Familjen Annorlunda.

Lyssnar på:
Allt möjligt, men helst schlager med Carola i spetsen!

Vanligaste vardagsmiddagen:
Kokt potatis med riven morot, gröna grönsaker och en klick kvarg.

Får positivt hög puls i vardagen av:
När det går framåt på träningen, exempelvis om jag sätter en teknisk detalj som jag arbetat länge med eller gör ett bra resultat på träning. Annars älskar jag att dansa, det är det bästa jag vet!

Får negativt hög puls i vardagen av: När jag inte hinner vara med familj och vänner, vilket händer allt för ofta eftersom att jag nästan alltid är upptagen med att träna.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls? Jag har läst olika bloggar för att hitta inspiration till ett bra upplägg.

Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det? Hon skulle beskriva mig som glad, omtänksam och målmedveten.

Vilken är den vanligaste förändringen i tillvaron som ger snabb och bra effekt? Se till att inte bli vrålhungrig! Det undviker man genom att ha mellanmål, återhämtningsmål och snabblagad mat lättillgängligt. Då kan man slippa både dåligt humör och onödigt småätande.

När du går och handlar inför veckan vad är det som alltid slinker med? När vi göra våra ”basinhandlingar” köper vi alltid lättmjölk, kvarg, havregryn, corn flakes, torkade bönor, apelsiner, äpplen och fryst spenat.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Poppar popcorn eller äter strutglass!

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då? Jag skulle införa fler idrottslektioner per vecka i skolan. Dessutom skulle jag satsa på bra och aptitretande mat i sjukvård, skola och äldrevård för snabbare sårläkningar samt piggare barn och äldre.

”Jag är nästan alltid upptagen av att träna” Se alla inlägg i bloggen
Tre tjejer från vardagspuls Bild: Helena B

På plats i Portugal

Publicerat: 2015-10-14   |  Anna Malvina Svennung

Dagarna går hur fort som helst här på träningsresan i Monte Gordo. Vi är ett härligt gäng och jag har skrattat massor!

Fantastisk träning

Självklart har jag även tränat en del. Mer än att träna på hotellets roddmaskin (självklart måste jag underhålla mina rutiner i min OS-satsning) har jag deltagit i en del roliga pass. Det har varit morgonjogg längs med stranden, core-träning och Afro-dans. Just dansen är det passet som skiljer sig mest från min vanliga träning och det är verkligen befriande att dansa. Dessutom har jag dansat spontandans i hotellets egen bar. På fredag ska hela gänget ut och dansa och det ser jag jättemycket fram emot.

Jag tränar roddmaskin mellan tränignspassen

Workshop

Häromdagen höll jag i en workshop där vi provade olika mellan- och återhämtningsmål! Det var jättekul att hålla i den och jag hoppas att någon fick lite inspiration. Mer inspiration till mellanmål finns här! Ikväll ska jag hålla ett föredrag om mat vid träning vilket jag ser fram emot.

Kul gäng

Jag måste säga att det är otroligt gäng de 18 tjejer (+någon respektive) som är här nere tack vare att de vann en tävling med Vardagspuls. Det känns som att de känt varandra flera år. Här kan du läsa mer om tjejerna

Vardagspulsgänget!

Vi hörs!