Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Sista dagarna i Portugal!

Publicerat: 2015-10-16   |  Anna Malvina

Efter snart en vecka i Portugal med Springtime och vardagspulsgänget önskar jag att jag kunde få ta med mig alla hem! Jag har haft fantastiska dagar, tränat riktigt bra och lärt känna en hög med fina människor! 

Tuff och jätterolig träning

Ida och jag i bergenVi har tränat en hel del roliga pass och eftersom att jag är har viloperiod behöver jag inte träna mer än ca 2 timmar per dag. Det har gått suveränt! Roligast hittills har danspassen varit, men gårdagens bergspass var också jättekul. Då åkte hela gruppen som är här (vi är över hundra pers!) upp till en by i bergen som heter Odeleite. Där delades vi in i grupper efter hur långt vi skulle gå – jag gick i 10 km gruppen. För att aktivera överkroppen gick jag med stavar. Det var en härlig tur med fin natur och extra roligt var det att alla var så positiva och glada under turen. 

Vad man ska äta när man tränar

Jag har även gett en föreläsning om mat vid träning där jag bland annat poängterade vikten av att äta ordentligt för att hålla orken uppe. Många är lite rädda att äta kolhydrater, men en del skulle kanske orka träna hårdare om de åt lite mer. Jag har även pratat lite om att man ska komma ihåg att ersätta vätskeförlusten vid träning, men att det kan räcka långt att följa sina törstsignaler. Lär mer om det här

Vi är vinnare allihop!

För många av dem som vann denna resa till Portugal med Vardagspuls hade det varit helt omöjligt att komma iväg om de inte vunnit. Denna resa, som är utvecklande ur så många perspektiv (fysiskt, psykiskt och socialt!), känns som att den har gett hur mycket som helst. Självklart är även jag överlycklig att få ta del av den!