Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Smoothies med chiafrön - perfekt vid träning

Publicerat: 2015-11-17   |  Anna Malvina Svennung

Nu är jag på plats i spanska Playitas på ön Fuerteventura tillsammans med ett par hundra andra elitidrottare som likt mig har siktet inställt på OS i Rio. Det är Svenska Olympiska Kommittén som anordnar detta ”Olymic camp” som ett förberedande läger inför OS nästa år. Det har varit jätteinspirerande att träffa andra som också viger sina liv åt en idrott.

Ett hett tips – smoothies med chiafrön

Vi får bra mat anpassat till våra behov, bland annat riktigt bra mellanmål. Tänkte passa på att dela med mig av ett av de som vi fått smaka på här. Jag vet att jag skrivit en del om just smoothies den senaste tiden, men jag bara måste tipsa om att man kan göra jättegoda smoothies med chiafrön! Dessa nyttiga frön kan användas i andra sammanhang, till exempel i bullar med chiafrön.

Tunna wraps med tonfiskröra

Vi har även fått wraps som mellanmål vilket ju är gott, praktiskt och ett bra alternativ som både mellanmål och återhämtningsmål. Vi fick en som var fylld med tonfiskröra och salladsblad och något som var nydanande för mig var att det var ganska lite fyllning i. Wraps kan alltså vara tunna och ändå ge god smak samt näring för att träna, eller ”bara” orka med vardagen.

Mer:

Massor av härliga smoothie-recept

Så gör du en god chiapudding med bär

Chiapudding med apelsinjuce