Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Träna! Bara gör't!

Publicerat: 2015-06-10   |  Anna Malvina Svennung
Kategori: Kost

På min förra arbetsplats använde mina kollegor och jag oss av mantrat ”gör't”. Det kunde vara i alla möjliga situationer – från om man skulle ändra layouten på en text till om man verkligen skulle ta den där lunchen. Begreppet hjälper en att ta alla möjliga beslut när man står i valet och kvalet.

Idag tänkte jag tillägna begreppet ”gör't” till alla trötta morgnar, eftermiddagar eller kvällar när man står där och funderar på om man ska ut och träna eller inte. Då det händer mig brukar ”gör't” vara suveränt att ta till. ”Bara gör't!” brukar jag tänka och vips är passet igång. Ibland kan det hjälpa till med lite bra musik. För tillfället lyssnar jag på alla fantastiska låtar från årets Eurovision Song Contest (där rätt låt verkligen vann!).

Samma sak gäller med maten och träningen. Det är inte sju dagar i veckan jag vaknar och är sugen på en kolhydratrik frukost. Ibland vill jag bara ha en liten macka med ett tjockt lager smör och ost, men jag vet att det inte funkar för mig när jag ska ut och köra ett långt och högintensivt träningspass. Då behöver jag kolhydrater i kroppen för att orka. ”Bara gör't!” tänker jag och plötsligt har en massa gram kolhydrater kommit ner i min mage.

Gör't kan användas i massa sammanhang! Och visst - det är slående likt Nikes slogan ”Just do it” - men ”gör't” ger mig lite mer energi!