Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Anna Malvina

Träningen tillhör alla!

Publicerat: 2015-07-17   |  Anna Malvina Svennung

Min träningsdos ligger på cirka 11 träningspass i veckan och min omsättning av träningskläder är minst sagt hög. Det är faktiskt lite förvånande hur länge plaggen håller med tanke på hur ofta de används. Visserligen ar de både tappat färg och har hål här och där, men de funkar ändå. Även om träningskläder verkar hålla riktigt läng upplever jag en viss hets i att man bör ha ”det senaste”. Allt från flashiga solbrillor till träningskläder med kompressionsmaterial, det finns hur mycket som helst.

Detsamma gäller för mat vid träning. Utbudet av färdiga förpackningar med sportbars, sportgel och återhämtningsdrycker verkar obegränsat. Absolut kan de fylla en funktion för många, men det är ingenting man måste ha för att träna. En smörgås, ett glas mjölk och/eller en frukt kan fylla samma funktion.

För er som gärna vill träna men som inte har ”de rätta grejerna” - en gammal t-shirt och ett par shorts funkar alldeles utmärkt. Dra ut i löpspåret, träna cirkelträning med kroppsvikt eller gör din favoritträning ändå. En sak är säker – träning och fysisk aktivitet finns till för alla! För att få träningseffekt behöver man varken ha flashiga solbrillor, träningskläder med kompressionsmaterial eller mat speciellt framställt för idrottare.

Nu i semestertider kan det vara lite svårt att hålla rutinen i träningen. Här ger vardagspulsredaktionen några bra tips på hur man kan hålla igång under ledigheten!