Anna Ottosson
Anna Ottosson

Uppvuxen i en träningstokig familj var det naturligt att kombinera träningsintresset med intresset för bra mat.
– Jag är otroligt tacksam och glad över att få arbeta med frågor som jag brinner så mycket för.

Om Anna:

Anna Ottosson är en av Sveriges ledande dietister, vice ordförande i Dietisternas Riksförbund under 11 år och en välkänd kostexpert från TV, radio och tidningar.

Anna Ottosson är författare, föreläsare, bloggare, matentreprenör, expertkommentator inom mat och hälsaområdet. Anna reser ofta runt i världen och spanar efter de senaste trenderna om mat och har även skrivit två böcker.

Hon har under flera år framgångsrikt hjälpt människor att nå sin drömvikt och äta hälsosammare, både i landstingets regi och via sin egen mottagning med privatkonsultationer i Stockholm.

Anna Ottosson i hatt Bild: Anna Ottosson

Senaste mat- och hälsotrenderna

Publicerat: 2015-06-04   |  Anna Ottosson

Jag reser regelbundet runt om i världen, på uppdrag, för att trendspana de absolut senaste inom mat- och hälsa. Los Angeles, är alltid intressant trendkluster då många av hälsotrenderna startar där och med viss fördröjning sprids över världen och når oss i Sverige. 
Om chiapudding, grönkål och pulled pork var 2014. Vad kommer härnäst?
Här kommer ett kort utdrag ifrån min absolut senaste trendrapport som jag är ute på föreläsningsturné med i hela Norden. 

Tre heta hälsotrender

 

Probiotika – mega doser av bakterier på allas läppar
”You are not what you eat – you are what you digest” Fokuset på magen är enormt för att skapa bästa förutsättningarna för att ha balans i magen. Allt går tillbaka till hälsa. Bästsäljarböckerna handlar om magen, glutenfritt fortsätter att vara stort.
Häftigt att se hur Kombucha (den gröna fermenterade te-drrycken) har knockat ut läsken ur kyldiskarna i Los Angeles.

Magiska svampar
Magiska svampar och då pratar vi inte om drogliberala Kalifornien utan om hälsosam Chaga svamp som sägs stärka immunförsvaret. Chaga är en svamp som växer på björkar och kan användas i smoothies, teer eller nyligen nylanserat kaffe med tillsatt Chaga här i Sverige. 

Bönderna – superstars i Hollywood
Ekologiskt, lokalt – stora övergripande trender. Bonden är den nya stjärnan. Efter att kockarna varit på pidestalen i många år krokar nu kockarna arm med bönderna. Hjärnan, händerna bakom alla fantastiska råvaror.
Efter köttskandaler och matfusk vill vi kunna se en bonde i ögonen. I Kalifornien är bönderna de nya superstars i Hollywood och de är unga, hippa, välutbildade "The cool people” med tatueringar och skägg - som hittar mark i Kalifornien och börjar odla. Farmers market-konceptet växer över hela landet – från storstäder till lilla hålan.

Det här var ett litet smakprov på alla spännande trender just nu.
Nyfiken på fler trender: Spana in klippet när jag är i studion och pratar mat- och hälsotrender - här.


Inspireras och plocka godbitarna, här är inslaget från Vardagspuls
Anna