Anna och Hristos Bookcamp
Annas Book-camp

 

Häng med när Anna Book tränar för tjejmilen Se alla inlägg i bloggen
Anna Book tipsar Bild: Anna Book

Annas Book-tips 2

Publicerat: 2015-03-27   |  Anna Book
Kategori: Hälsa

Hej alla Vardagspulsare!

Veckorna går väldigt fort och nu är det helg igen. 

Hristos har skällt och tjatat på mig i några veckor… och nu har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur och köpt mig ett par nya löparskor lagom tills vi ska sätta igång med utomhusträningen på allvar. Så snart ser ni mig svischa förbi i närmsta motionsslinga, haha, nej då.
Skämt å sido, men jag är såååå glad över mina nya skor och att jag tog mig tid att på allvar testa ut ett par. 

Om jag inte hade fått proffshjälp i butiken hade risken varit stor att jag än en gång gått mer på utseende än att hitta en sko anpassad efter just min fot. För vi är alla olika, så även våra fotsulor och löpsteg. 

Jag tackar min lyckliga stjärna att jag träffade en tjej som kunde förklara för mig på ett sätt som jag förstod. Jessica hette hon och jobbar på Stadium på Kungsgatan i Stockholm. Hon började med att känna på min fot, hålfoten och hälsenan. Sedan fick jag ta på mig en helt neutral sko utan dämpning och stöd och springa på ett löpband samtidigt som mina fötter filmades. Kändes lite konstigt, men det var för att se hur jag sätter ner mina små fossingar i marken när jag springer (jag har faktiskt inte mer än 35 i skostorlek!)

Det visade sig att jag har ett perfekt helt rakt löpsteg, det riktar varken utåt eller inåt. Så efter att Jessica konstaterat detta fick jag testa ett helt gäng olika skor som passade min fottyp men med olika dämpning och hälgrepp. Jag märkte då att det var väldigt svårt att släppa det där med utseendet på skorna för att bara gå på vilka som kändes bäst. Snacka om att man är fåfäng. Hahaha. 

Men till slut så… efter mycket om och men så hittade jag ett par som var helt perfekta och snygga! (även om jag hellre velat ha dom i rosa, men de fanns inte i min storlek)

Nu längtar jag ut till löpspåret mer än någonsin. Om det bara kunde bli lite varmare också. 

Jag kan verkligen tipsa om att ta detta med rätt utrustning på allvar. Det är ju A och O för att undvika skador. Gör ett test ni också och se vilken skillnad det blir. Det kan man göra gratis hos alla kedjor som säljer löparskor. 

Ha nu en riktigt trevlig helg så ses och hörs vi nästa vecka.  

Stor varm kram

Anna