Sofia Antonsson

Sofia Antonsson

Namn: Sofia Antonsson
Familj: Sonen Filip 8 år
Ålder: 38 år

Vill du ställa en fråga direkt till Sofia? 
Då går det bra att mejla till sofia@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Tittar på: Föreläsningar om näring och hälsa på youtube.

Lyssnar på: Melody Gardot eller trance beroende på humör.

Vanligaste vardagsmiddagen: Spenatsoppa.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att få höra att man fått livet tillbaka tack vare FODMAP.

Får negativt hög puls i vardagen av: Trängsel i tunnelbanan.

Hur har jag förberett mig: Genom att läsa, lyssna och snappa upp influenser från alla tänkbara håll. Börjat fota och startat Instagramkonto, helt galet sent inser jag!

Om din kollega Jeanette skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det: Impulsiv och driven duracellkanin med konstant behov av att slänga ur sig nya idéer.

Vilken är den vanligaste förändringen som ger snabb effekt på en orolig mage: Ta bort lök, vitlök och sädesslag ur kosten. Det brukar ge resultat efter bara några dagar.

Vad slinker alltid ner när du handlar: Mörk choklad, frysta bär och ägg.

När jag ska lyxa till det: Då köper jag skaldjur och dricker ett gott Chablis.

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag införa hemkunskap och näringslära tidigt i skolan så att barnen får lära sig hur man lever hälsosamt.

Berberibär och mullbär Bild: Sofia Antonsson

Bärkompisar

Publicerat: 2015-07-18   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Jag har fått nya kompisar av typen bär. När jag var i butiken härom dagen sprang jag på en ny och en nygammal bekant i hyllan med torkade bär. För det första mullbär. Ett sötaktigt bär fullproppat med fibrer och nyttigheter. Jag har det gärna i müslin i stället för russin. Sen hittade jag någon för mig helt nytt, nämligen berberibär. Dessa små bär påminner till både smak och utseende om torkade röda vinbär. Smaken är syrlig, nästan lite sur varför den passar väldigt bra att kombinera med t ex mullbär. Både berberibär och mullbär fungerar bra för magen i mindre mängd så lägg lite i fil eller yoghurt och njut med lite färska bär i en söt-syrlig blandning. Det är min favoritfrukost just nu!

Sofia