Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Sofia Antonsson

Godaste och frasigaste våfflorna

Publicerat: 2015-10-25   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Idag blev det söndagsbrunch med våfflor hemma hos mig. Och jag tycker mig ha hittat det perfekta receptet på gluenfria våfflor. Dessa blir godare än vanliga våfflor eftersom de blir så frasiga. För den som vill kan man använda vaniljsocker. Jag njuter gärna mina våfflor med bär och grädde. Idag blev det hemkokt hallonsylt i stället. Chiafrön i sylten gör att man inte behöver använda så mycket socker. Här kommer receptet:

Ingredienser:

150 gram smält smör/margarin
3 dl mjölk
3 dl vatten
4 dl grov glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt

Gör så här:

Mät upp mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör om och tillsätt vatten, mjölk och smör lite i taget för att undvika klumpar. Låt svälla några minuter. Pensla första laggen med lite smör. Ät våfflorna nygraddade med din favorittopping!

Sofia