Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Sofia Antonsson

Godaste ugnspannkakan

Publicerat: 2015-10-09   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Igår var det dags för sedvanliga torsdagspannkakor. Sonen ville promt ha ugnspannkaka så det fick det bli. Och det var tur, för den blev riktigt smarrig. Glutenfri så klart och rejält med ägg för proteininnehållet. Sonen äter med kolasås (jag vet, inte det nyttigaste alternativet) medan jag helst äter med bär och keso. Recept kommer här:

2 port

4 ägg
3 dl glutenfritt mjöl (ris, majs, bovete)
4 dl mjölk
1 tsk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Mät upp hälften av mjölken i en skål och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken. Blanda ordentligt och låt stå i 10 min. Smöra en ugnsform (ca 35 x 25 cm). Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca  30 min.

Smaklig måltid!

Sofia