Sofia Antonsson

Sofia Antonsson

Namn: Sofia Antonsson
Familj: Sonen Filip 8 år
Ålder: 38 år

Vill du ställa en fråga direkt till Sofia? 
Då går det bra att mejla till sofia@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Tittar på: Föreläsningar om näring och hälsa på youtube.

Lyssnar på: Melody Gardot eller trance beroende på humör.

Vanligaste vardagsmiddagen: Spenatsoppa.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att få höra att man fått livet tillbaka tack vare FODMAP.

Får negativt hög puls i vardagen av: Trängsel i tunnelbanan.

Hur har jag förberett mig: Genom att läsa, lyssna och snappa upp influenser från alla tänkbara håll. Börjat fota och startat Instagramkonto, helt galet sent inser jag!

Om din kollega Jeanette skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det: Impulsiv och driven duracellkanin med konstant behov av att slänga ur sig nya idéer.

Vilken är den vanligaste förändringen som ger snabb effekt på en orolig mage: Ta bort lök, vitlök och sädesslag ur kosten. Det brukar ge resultat efter bara några dagar.

Vad slinker alltid ner när du handlar: Mörk choklad, frysta bär och ägg.

När jag ska lyxa till det: Då köper jag skaldjur och dricker ett gott Chablis.

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag införa hemkunskap och näringslära tidigt i skolan så att barnen får lära sig hur man lever hälsosamt.

Vegobiffar Bild: Sofia Antonsson

Godaste vegobiffarna

Publicerat: 2015-08-12   |  Sofia Antonsson

Vi har bestämt oss för att äta mer vegetariskt hemma hos mig. Två gånger i veckan ska dte bli, och då räknas inte pannkakor på torsdagen :) Vegetarisk mat är inte mitt starka område och kombinerat med att äta FODMAP blir det ännu lite knepigare eftersom nästan alla baljväxter och soja går bort. Det blir till att fokusera på linser på tetrapak, som är godkänt i FODMAP, och möjligtvis quorn. Men jag tror nog att det får bli lite naturligt vegetariskt till en början, utan köttersättningsprodukter. Sagt och gjort, igår startade vi den gröna trenden genom att göra supergoda biffar med morot, zucchini och halloumi. Till det sallad och en yoghurtsås med lime och ingefära. Det blev verkligen över förväntan även om biffarna är lite svåra att göra snygga då de är något svåra att få att hålla ihop. Men, det spelade ingen roll för smaken. Gott, enkelt och skönt mättande. Jag fortsätter att reka vegetarisk mat!

Här är receptet:

1 zucchini

3 stora morötter

1 paket halloumiost, ca 200 g

2 ägg

salt och peppar

Skala morötterna. Riv zucchini, morötter och halloumiost på ett rivjärn. Lägg i en bunka och tillsätt äggen. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att osten i sig är salt så ta inte för mycket. Forma till platta biffar och kräma ur så mycket vätska som möjligt. Stek i smör & rapsolja ca 4 min på varje sida.

Riv en bit, ca 2 cm, ingefära och blanda med 2 dl matlagningsyoghurt och saften från 1/2 lime. För den som vill är det gott att tillsätta 1 tsk honung också. Servera biffarna med grönsallad, tomat och yoghurtsås.

Smaklig måltid!

Sofia