Sofia Antonsson

Sofia Antonsson

Namn: Sofia Antonsson
Familj: Sonen Filip 8 år
Ålder: 38 år

Vill du ställa en fråga direkt till Sofia? 
Då går det bra att mejla till sofia@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Tittar på: Föreläsningar om näring och hälsa på youtube.

Lyssnar på: Melody Gardot eller trance beroende på humör.

Vanligaste vardagsmiddagen: Spenatsoppa.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att få höra att man fått livet tillbaka tack vare FODMAP.

Får negativt hög puls i vardagen av: Trängsel i tunnelbanan.

Hur har jag förberett mig: Genom att läsa, lyssna och snappa upp influenser från alla tänkbara håll. Börjat fota och startat Instagramkonto, helt galet sent inser jag!

Om din kollega Jeanette skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det: Impulsiv och driven duracellkanin med konstant behov av att slänga ur sig nya idéer.

Vilken är den vanligaste förändringen som ger snabb effekt på en orolig mage: Ta bort lök, vitlök och sädesslag ur kosten. Det brukar ge resultat efter bara några dagar.

Vad slinker alltid ner när du handlar: Mörk choklad, frysta bär och ägg.

När jag ska lyxa till det: Då köper jag skaldjur och dricker ett gott Chablis.

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag införa hemkunskap och näringslära tidigt i skolan så att barnen får lära sig hur man lever hälsosamt.

Havrekakor Bild: Sofia Antonsson

Inneväder

Publicerat: 2015-06-23   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Solen ska tydligen göra ett uppehåll i sitt skinande i morgon och då tänkte jag hålla mig inne och förbereda kommande födelsedagskalas. I kväll har jag börjat med valnötscookies. Syndigt goda, men ändå inte helt onyttiga! Dessutom väldigt enkla att göra, bara att blanda ihop i en bunke och klicka ut på en plåt. Passar för den som vill undvika gluten samtidigt som man får i sig lite nyttiga fibrer från havren. Prova att baka du också, receptet kommer här:

ca 25 kakor

100 g smör

1 msk ljus sirap

1/2 dl vatten

1 dl torkade tranbär

100 g valnötter

2 dl havregryn OBS! ej fiberberikade

1 dl rismjöl

1 dl majsmjöl

2 dl muscovadosocker

2 tsk bakpulver

1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap och vatten och låt svalna en aning. Hacka tranbär och valnötter i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan vätskan över. Tillsätt tranbär och valnötter och arbeta ihop till en kladdig deg. Klicka ut platta kakor, ca 5 cm i diameter, på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt, då de smälter ut lite. Grädda i ugnen ca 15 minuter, eller tills kakorna fått fin färg. Låt svalna.

Mums!