Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Sofia Antonsson

Jag bakar glutenfritt i Nyhetsmorgon

Publicerat: 2015-09-06   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

I onsdags gästade jag Nyhetsmorgon och bakade glutenfritt bröd. Det blev en succé! Både Peter och Tilde hade svårt att sluta äta av fröknäcke och scones. Jag pratade bl a om varför det kan vara svårt att baka glutenfritt. Om du provat kanske du vet att degen inte riktigt beter sig som en vanlig deg. Men med lite träning går det hur bra som helst. Jag fokuserade den här gången på enkla bröd som bara är att "röra ihop". Jag rekommenderar att du börjar med något av dessa och sedan kan du fortsätta med mer avancerade variatner Alla bröd är bakade på naturligt glutenfria mjölmixar som ris, majs, teff, durra, hirs, quinoa, havre och bovete.  

Missade du klippet kan du se det här.

Sofia