Sofia Antonsson

Sofia Antonsson

Namn: Sofia Antonsson
Familj: Sonen Filip 8 år
Ålder: 38 år

Vill du ställa en fråga direkt till Sofia? 
Då går det bra att mejla till sofia@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Tittar på: Föreläsningar om näring och hälsa på youtube.

Lyssnar på: Melody Gardot eller trance beroende på humör.

Vanligaste vardagsmiddagen: Spenatsoppa.

Får positivt hög puls i vardagen av: Att få höra att man fått livet tillbaka tack vare FODMAP.

Får negativt hög puls i vardagen av: Trängsel i tunnelbanan.

Hur har jag förberett mig: Genom att läsa, lyssna och snappa upp influenser från alla tänkbara håll. Börjat fota och startat Instagramkonto, helt galet sent inser jag!

Om din kollega Jeanette skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det: Impulsiv och driven duracellkanin med konstant behov av att slänga ur sig nya idéer.

Vilken är den vanligaste förändringen som ger snabb effekt på en orolig mage: Ta bort lök, vitlök och sädesslag ur kosten. Det brukar ge resultat efter bara några dagar.

Vad slinker alltid ner när du handlar: Mörk choklad, frysta bär och ägg.

När jag ska lyxa till det: Då köper jag skaldjur och dricker ett gott Chablis.

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag införa hemkunskap och näringslära tidigt i skolan så att barnen får lära sig hur man lever hälsosamt.

bröd Bild: Sofia Antonsson

Jag bakar glutenfritt i Nyhetsmorgon

Publicerat: 2015-09-06   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

I onsdags gästade jag Nyhetsmorgon och bakade glutenfritt bröd. Det blev en succé! Både Peter och Tilde hade svårt att sluta äta av fröknäcke och scones. Jag pratade bl a om varför det kan vara svårt att baka glutenfritt. Om du provat kanske du vet att degen inte riktigt beter sig som en vanlig deg. Men med lite träning går det hur bra som helst. Jag fokuserade den här gången på enkla bröd som bara är att "röra ihop". Jag rekommenderar att du börjar med något av dessa och sedan kan du fortsätta med mer avancerade variatner Alla bröd är bakade på naturligt glutenfria mjölmixar som ris, majs, teff, durra, hirs, quinoa, havre och bovete.  

Missade du klippet kan du se det här.

Sofia