Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild:

Marinad för magen

Publicerat: 2016-05-06   |  Sofia Antonsson

Nu är grillsäsongen i antågande och långhelgen står för dörren. Säkert är det många av er som kommer att begå grillpremiär inom kort och till er kommer här ett par recept på FODMAP-vänlig marinad. Färdiga marinader innehåller ofta både lök och vitlök eller så står det bara kryddor på innehållsförteckningen vilket kan betyda att löken gömmer sig där (läs mer om det i inlägget om innehållsförteckningen).

Kött och kyckling blir godast om det får ligga i marinad i minst 8 timmar.

Kycklingmarinad

  • 2 salladslökar (gröna delen)
  • 2 msk hackad eller riven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk limezest

  • 2 msk limejuice
 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk mald muskot 1 krm cayennepeppar

Tofumarinad

  • 2 msk sojasås
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 1 tsk torkad basilika eller 1 msk färsk
  • 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk salt och peppar

Klassisk köttmarinad

  • 1 dl valfri olja
  • 2 msk vinäger t ex balsam
  • 1 msk vitlöksolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk sambal oelek
  • 1½ msk sirap
  • 2 krm nymald svartpeppar

Lycka till! Sofia