Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Sofia Antonsson och peter Irving Bild: Sofia Antonsson

På kurs i London

Publicerat: 2015-06-14   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

I helgen har jag varit på kurs i London och fördjupat mig i det senaste inom området mag-tarm och fått höra en massa nyheter om bl a pågående forskning. Fascinerande att träffa nästan 100 dietister från England, Finland, Kapstaden, Egypten och en massa andra länder. Alla med samma brinnande intresse för magen!

För att sammanfatta det hela kan jag nämna att det kommer spännande forskning på olika sorters probiotika och dess effekter på mag-tarmkanalen. Kanske kan vi inom kort få fram stammar av bakterier som vi kan sätta in hos rätt person beroende på symtom. I England finns möjligheten att få sitt bajs analyserat och därefter få en komplett sammanställning över vilken tarmflora som finns i tarmen. Frågan är bara vad vi gör med den informationen. Ingenting än så länge, men det kan vi säkert inom kort. Jag passade i alla fall på att ta ett kort på mig och en av Englands främsta gastroenterologer Dr Peter Irving. Han är en outtömlig källa till kunskap och en väldigt trevlig person.

Sofia