Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Madeleine Broström

Primörpaket

Publicerat: 2016-05-18   |  Sofia Antonsson

Äntligen börjar de späda vårprimörerna dyka upp i butiken. Jag har en förkärlek till morötter. Tycker att det är en av de bästa grönsakerna som man kan använda till så många olika saker. I det här receptet får morötterna sällskap av salt getost och krispiga valnötter. Supergott att lägga på grillen eller i ugnen. Andra magvänliga grönsaker som kommer snart är potatis och haricots verts. Så passa på att njuta ordentligt!  

Primörpaket med morötter och getost

4 port

1-2 buntar knippmorötter
grillfolie
8 kvistar rosmarin
8 kvistar timjan
lönnsirap eller ljus sirap
4 msk krossade valnötter
salt och peppar
150 g getost (där innehåll av laktos är max 1g/100g)

GÖR SÅ HÄR
Tvätta morötterna, skär av blasten och spara ca 1 cm. Lägg ut 4 st folieark. Fördela morötterna och örterna på dem. Ringla över lönnsirap, strö över valnötter, salta och peppra. Vik ihop paketen och grilla under ca 15-20 minuter. Öppna upp foliepaketen när det är ca 5 minuter kvar och smula över osten. Stäng igen paketen och låt osten smälta lätt.