Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Sofia Antonsson

Pumpasoppa till helgen

Publicerat: 2015-10-25   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Halloween är äntligen här och det är dags för både godis, bus och pumpasoppa så klart! Det här året blev det en variant med kokosmjölk, men samtidigt lite sting. Toppa med timjan och lite knaperstekt bacon, det blir supergott! Pumpa av sorten Hokkaido, alltså den klassiska runda Halloween-pumpan, går bra för de flesta. Butternut däremot brukar vara lite svårare för magen.

För dig som vill göra soppan kommer receptet här:

Het pumpasoppa

4-6 port

700 g muscat eller hokkaidopumpa
3 cm ingefära
4 salladslökar (gröna delen)
1 röd chili
rapsolja
1 tsk spiskummin
2 msk kycklingfond (Bong)
1 l vatten
1 burk kokosmjölk
1 tsk koncentrerad vitlöksolja
salt och peppar
pumpakärnor
färsk timjan

GÖR SÅ HÄR
Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefäran. Hacka salladslök och chili. Fräs pumpan i rapsolja i en gryta ca 4-5 minuter. Tillsätt ingefära, salladslök, chili och spiskummin, och fräs alltsammans en stund till. Häll på fond, vatten och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills pumpan är genomkokt. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med vitlöksolja, salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna på hög värme. Rör hela tiden så kärnorna inte bränns. Strö över pumpakärnorna och färsk timjan på soppan vid servering och ät med ett gott bröd. 

Tips
Strimla bacon och knaperstek, strö över soppan vid servering.
Det är även gott med lite smulad chèvreost.