Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist med expertis inom IBS och maghälsa. Här delar hon med sig av tips och råd som lindrar en orolig mage.

Så här gick det för Hälsofamiljen Bild: TV 4

Så här gick det för hälsofamiljen

Publicerat: 2015-12-20   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Dags att summera hälsoresan

I tisdags var det uppföljning med vår hälsofamilj Vahlberg. Efter flera månaders ihärdigt kämpande var det dags att knyta ihop säcken och se vad som egentlignen hänt under den här tiden då de fått hjälp med både kost och träning. Och visst har det hänt saker.

Små förändringar ger resultat

Överlag har hela familjen gjort förändringar på flera plan. Det viktigaste när det gäller kosten är att de dragit ner ordentligt på sockerintaget. Juicen är borta från frukosten, smaksatt yoghurt har blivit naturell och fikabrödet är utbytt till nyttigare alternativ. Familjen lagar också mer mat från grunden och den stora skillanden är att de använder mer grönsaker. Genomgående har familjen blivit piggare och sockersuget har försvunnit. De har förbättrat sin kondition och Caroline har äntligen fått en mage i balans tack vare behandlingen med FODMAP.  

Vad händer nu då?

 

Under hösten har familjen fått stöd av mig och Leila, men nu är det dags att klara sig själva. Den största utmaningen är att hålla i de nya vanorna framöver. Receptet här är att hjälpa och peppa varandra och vara uppmärksamma på om man är tillbaka in i gamla vanor igen. Eftersom de hittills har lyckats så bra är jag övertygad om att det kommer att gå lika bra framöver.

Titta gärna på klippet. Då får du också förslag på några nyttigare mellanmål.

Sofia