Sidans innehåll presenteras i samarbete med Arla
Bild: Madeleine Broström

Smarrigt grilltillbehör

Publicerat: 2016-06-16   |  Sofia Antonsson
Kategori: Hälsa

Babygemsallad är ett något ovanligt, men jättegott tillbehör till grillningen. Babygems hittar du i vanliga mataffären och skulle du inte få tag på dem går det bra med endivesallad också. Gott till både kött och fisk eller varför inte som en förrätt?

4 port

4 babygemsallad
olivolja
salt och peppar
parmesan

GÖR SÅ HÄR:
Skölj och dela gemsalladen på längden. Torka av på hushållspapper. Värm en stekpanna eller grillpanna till hög värme. Lägg ner salladen i en helt torr panna med snittytan neråt och stek så de får ordentlig färg. Viktigt att inte sänka värmen på stekpannan! Snittytan ska bli svart ifrån ”sotningen”. Lägg över gemsalladen på ett fat, ringla över olivolja. Salta och peppra. Riv över rikligt med parmesan.

Ha en skön helg!

Sofia