Coast2Coast
Coast 2 Coast 4 Autism

Under en månad står de inför sitt livs utmaning, både fysiskt och mentalt, då de kommer att korsa USA, kust till kust, på cykel.

Det finns två syften med utmaningen. Dels att samla in pengar och dels är det ett pilotprojekt för att se hur medelålders män och kvinnor tillgodogör sig extrem uthållighetsträning.

Mer om deltagarna

Agneta Sjödin. På grund av en svår cykelolycka under våren kommer Agneta inte att kunna vara med och cykla som planerat Fokus för Agneta nu är att bli bra i höften och rehabilitera. Projektet går vidare.
Agneta har en bakgrund som programledare i TV4 sedan 1991, författare sedan 2006 med sex utgivna böcker så långt. En profil som ofta syns i media i samband med kost, hälsa och träning

Christer Skog. F.d. landslagstränare i längskidåkning (Sverige, USA, GBR och AUS). Jobbar nu som personlig tränare och föreläsare inom uthållighetsidrott. Har även ett mobilt testlabb för fysiologiska tester.

Måns Möller. Folkkär komiker, skådespelare, musikalartist och programledare. Har under 2014 genomfört Vätternrundan, Vansbrosimmet samt Vasaloppet. Medverkar under våren 2015 i ”En Clown till kaffet” på Kanal 5

Björn Gebenius. Björn är den starka cyklisten, livlinan och motorn i gruppen som håller humöret på topp, peppar när det är tufft och lagar cyklar vid behov. Till vardags är Björn multisportare som behärskar bl.a enduro, motocross och längdskidor. Cykelmässigt gjorde Björn på Vätternrundan 7 h 14 m, (att jämföra med Måns 11h). Björn är också personlig tränare och driver träningsanläggningar i Visby.

Vill du stötta insamlingen?

Stöd insamlingen och läs mer om projektet

Följ även Coast 2 Coast 4 Autism på Youtube

Coast 2 coast går i mål Bild: Coast 2 Coast

Coast 2 Coast i mål

Publicerat: 2015-05-15   |  Coast 2 Coast 4 Autism
Kategori: Hälsa

Den sista etappen var 16 mil och blev en ljuvlig avslutningsresa genom ett grönt landskap och med humöret på topp.

ToppHälsa hade gått in som sponsor på sträckan vilket tidningens chefredaktör Pamela utnyttjade till att vara med på de första 4,5 milen.

Men sedan var det här våra hjältars dag. Den första delen kantades av skratt och glädje i den 32-gradiga värmen medan de sista timmarna blev en tyst resa.
– Jag tror att vi alla bara satt på våra cyklar och njöt. Vi var bara tysta och cyklade på, och själv vet jag att jag tänkte på att hur fort det ändå gått. Hur oerhört mycket vi har fått uppleva, och vilket tur att vi fick avsluta när vi alla kände sig starka!

På beachen i San Augustin väntade följebilstjejerna tillsammans med både svensk och amerikansk media och det var jubel när den första champagneflaskan korkades upp och sprutades ut i värsta Formel I-stil.

Det var en magisk stämning

Precis innan våra hjältar anlände till beachen och slutmålet i vågorna tornade mörka moln upp sig på himlen och det såg ut som att det skulle börja regna, men när killarna kom ut på stranden och sprang med cyklarna ner till vattnet (se filmen) blåste de mörka molnen förbi och snart kom solen fram igen.

Det fotograferades och hölls tal, men det finaste av allt stod Håkans tjej Lina för när hon friade till sin hjälte med ett tal som fick allas tårar att rinna och med en ingraverad rebus i ett silversmycke som hon förberett i flera veckor!

Sedan var det dags för dusch och middag – i morgon återkommer vi med mer om resan och fortsättningen!

För jobbet fortsätter, äventyren är inte slut. C2C4Autism-gänget ska bara vila rumpan, läka brutna fingrar, låta skrubbsåren och blåmärkena läka – sedan är de tillbaka igen!

Läs mer på www.c2c4autism.com