Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Klang Bild: Hillevi Wahl

” Jag får så mycket energi av alla jag möter”

Publicerat: 2015-10-13   |  Hillevi Wahl

Marie Klang är en härlig och färgstark tjej som sprang Vårruset i Uppsala och vann resan med Vardagspuls. Hon har fem barn, älskar träning och har gått ner 60 kilo!

Hej Marie! Hur känns det såhär några dagar in på resan?
”Jag har nog inte hunnit fatta det än, men det är skitkul! Jag får så mycket energi av alla jag möter. Alla har verkligen något med sig i bagaget och det är fantastiskt. Människor är så intressanta! Jag tycker jag hittar något i varenda en, något som binder oss samman. Och så har vi ju träningen, skratten och träningsvärken gemensamt.”

På din vinnande instagrambild berättade du att du har gått ner sextio kilo på bara ett par år. Det är nästan obegripligt mycket. Hur har du burit dig åt?
”Först försökte jag i många år med olika dieter. Jag försökte på olika sätt komma ifrån mitt matmissbruk. För mig har det handlat om att jag mådde psykiskt dåligt och gick in i väggen.
För två år sedan gjorde jag en gastric bypass-operation. Jag hade funderat på det länge, men inte vågat, för jag hade hört så mycket dåligt om operationerna. Men sedan såg jag en väninna som gjorde en sådan operation. Och hon gick från att vara en grå mus till att bli en färgsprakande regnbåge. Då vågade jag också.”

Vad är det bästa med träningsveckan i Portugal, hittills?
”Gemenskapen! Och träningen. Och människorna.”