Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Gretchen Ruby Bild:

10 sätt att bli lite lyckligare

Publicerat: 2015-11-05   |  Hillevi Wahl

Gretchen Ruby har skrivit succéboken Better than before. Och eftersom jag är ett stort fan av Oprah Winfrey som helhjärtat rekommenderar boken fick jag upp ögonen för författaren. Nu vill jag också dela med mig av några av Gretchen Rubys bästa tips:

  1. När livet blir tufft: Ta hand om dig själv som vore du ett spädbarn. Ett gnälligt litet spädbarn. Ett spädbarn som inte får bli för hungrigt, för kallt, för varmt, för trött eller tvingas bära obekväma kläder.
  2. De flesta beslut behöver faktiskt inte någon omfattande research.
  3. Ett av de dummaste sätten att använda dyrbar tid är att göra något bra och ordentligt, när det kanske inte behöver göras alls. Ta bara all tid som används till att sortera och arkivera papper – som kanske inte behöver sparas över huvud taget. Släng direkt!
  4. Var uppmärksam på det du försöker gömma undan. Behovet att gömma något, från dina arbetskamrater eller familj, kanske vad som finns på din datorskärm – ger en rätt bra signal om att dina förehavanden kanske inte alltid stämmer överens med dina värderingar.
  5. Ha alltid en tom hylla någonstans. Ha alltid en skräplåda någonstans.
  6. Fråga dig själv vem du är avundsjuk på. Avundsjuka är visserligen en obekväm känsla, men den är lärorik. Den ger en stark fingervisning om vad du faktiskt skulle behöva för att må bra.
  7. Gå utomhus! All forskning visar att bara genom att vara utomhus, i naturen, så mår du bättre.
  8. Gör det! Nu! Byt ut den där trasiga glödlampan. Varde ljus!
  9. Om du bränner energi skapar du kraft. Forskning visar att vi känner det som vi gör. Om du agerar kraftfullt och energiskt så blir du mer kraftfull och energisk. Stå i stället för att sitta. Gå fortare, spring nerför trapporna, gör hoppsansteg på vägen hem eller till jobbet – ge dig själv en rejäl energikick.
  10. Schemalägg tid för vila. Fri tid.