Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Sprid glädje till dig själv och andra. Bild: NMT

10 steg för ett bättre 2016: #9: Tänk på vad du skriver

Publicerat: 2015-12-30   |  Hillevi Wahl

Hjärnan hör vad du skriver på facebook. Det är inte bara alla de hundratals som följer dig som läser dina statusuppdateringar. Även din egen hjärna gör det. Skriver du att du har en dålig dag, så läser den det och tänker jaså, jaha! Jag som trodde att det hade hänt en himla massa bra grejer, men jag har tydligen en jättedålig dag.
Skriver du att det ska bli jobbigt att träna - då läser hjärnan det, och är inställd långt innan du kommer till träningspasset och tänker hela tiden jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt!
Skriver du i stället att det ska bli roligt (vilket förmodligen är minst lika sant), då är hjärnan inställd på det och tänker roligt, roligt, roligt, roligt!
Jag kan bli förvånad över hur neggiga statusrader mina kompisar skriver, inte minst de som är så härliga och roliga i verkligen livet.

Ibland undrar jag om de fattar hur negativt de skriver. Kanske går det bara på rutin. Det har kanske bara blivit en jargong.
Men prova att göra tvärtom. Skriv BARA ner den positiva under en vecka. Eller inte alls. Strunta i det negativa. Låt det bara glömmas bort. Skriv bara det som gör dig glad. Och notera hur det känns efter en vecka, vilken respons du får. Jag lovar att du kommer att bli förvånad.
Kanske kan du sedan låta det fortsätta ett helt år.

Steg #9:
Tänk på vad du skriver