Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Det har hänt att de har fått slänga ut mig från gymet när klockan blir åtta. Bild: Hillevi Wahl

21 träningspass och sju bra böcker!

Publicerat: 2016-01-31   |  Hillevi Wahl

Nu är januari snart slut och jag tänkte kolla av lite med er, hur gick det med alla nyårslöften?
Höll det en månad?
Minns ni ens vad ni hade för nyårslöften?
Var de för storslagna?
Eller var de helt rätt?

Och hur gick det för mig själv? Jo, tackar som frågar. Eftersom jag numera, på inrådan från min PT, skriver träningsdagbok så har jag stenkoll. Trots en svacka med vabb och annat vardagligt tjafs, så blev facit för januari rätt enastående:

21 träningspass!
7 lästa böcker!

Det är nästan mer än under hela 2015 för mig, både vad gäller böcker och träningspass. Vill ni veta hur jag lyckades med det? Det var enkelt?
Jag sänkte kraven.
Jag skrev in rutor i min dagbok där jag fick kryssa i om jag hade läst 2 sidor i en bra bok. Två. Det räckte. Och det har man ju alltid tid till. Det underbara med den grejen är att när man väl får sätta tänderna i en bra bok, då vill man knappt lägga den ifrån sig. De där två sidorna blev oftast tjugo, femtio eller hundra. Och sedan gick jag och längtade efter den där boken resten av dagen. Underbart.

Likadant gjorde jag med träningspassen. Det behövde inte vara jättetufft eller superhäftigt eller två timmar. Bara jag gick till gymet, ställde mig på crosstrainern i tio minuter och gick hem igen, så fick jag kryssa i den rutan. Men det var samma som med böckerna, när jag väl var på gymet ville jag göra mer.

Mina andra löften handlade om att logga ut mer. Det har jag verkligen gjort. Inte minst varje gång jag sätter mig med en bok. Eller går en promenad med hunden. Vilket har gjort att jag har stressat av något alldeles underbart. Så januari var verkligen en toppenmånad för mig. Nu kör vi februari. Det ska bli spännande att se vad jag kommer att hitta på.