Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Bron Bild: SVT

5 bästa tv-serierna just nu

Publicerat: 2015-11-08   |  Hillevi Wahl

Jag pratar mycket om den viktiga vilan. Vilan! Och den kan man få på många sätt. När jag är extra sliten och trött, men ändå har svårt att varva ner, då brukar jag hitta den ultimata vilan i att knarka brittiska tv-deckare. Men på sistone har jag tittat lite utanför Storbritannien. Här är mina bästa tv-serier just nu:

  1. Bron. Jag hade helt missat detta mästerverk tills min man började titta och sa ”du måste se!”. Och det måste faktiskt ni också. Världsklass. Första två säsongerna på Netflix, tredje går på svt.play nu. Jag avundas er som inte har sett ett enda avsnitt.
  2. Rita. Också en dansk juvel. Om den politiskt inkorrekta skolläraren Rita som är alla elevers favorit – men som inte alltid, eller rätt sällan faktiskt, följer de oskrivna reglerna. Rita är självständig, öppenhjärtig, outspoken och otroligt sexig i sin starka kvinnoroll. Se och jubla! Finns på netflix.
  3. Bones. Temperance Brennan är en närmast överintelligent rättsantroprolog som arbetar på Jeffersonian Institute och löser omöjliga fall. Hon påminner en hel del om Saga, huvudkaraktären i Bron. Säkert har Temperance även hon någon form av asperger. Och just därför älskar man henne. När hon dessutom munfajtas med den supersnygge specialagenten Seeley Booth och de kämpar mot sin förälskelse så blir allt bara kalas. Netflix.
  4. Top of the Lake. Otroligt vacker och fruktansvärt gripande. Dramaserie med starka karaktärer: När den gravida tolvåriga Tui förslker ta sitt liv i en iskall sjö på Nya Zeeland har kriminalaren Robin Griffin många frågor som behöver svar. Netflix.
  5. Broadchurch. Också vacker, gripande och läskig. En ung pojke har mördats i den lilla kuststaden Broadchurch, och de lokala poliserna Ellie Miller och Alec Hardt tilldelas det mystiska fallet. Doktor Who-stjärnan David Tennant reser in i en helt annan historia i detta intrikata kriminalmysterium. Netflix.