Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

5 gratistips författiga januari Bild: Hillevi Wahl

5 gratistips för fattiga januari

Publicerat: 2016-01-15   |  Hillevi Wahl

Januari är årets fattigaste månad. Även min familj har köpstopp under januari. Vilken tur då, att vi har upptäckt är att det finns massor av gratisgrejer att göra i januari. Här är mina fem bästa gratistips just nu:

  1. Gratis Friskis & Svettis. Just nu är det helt gratis att träna en vecka på alla 16 F&S-träningsanläggningar i Stockholm med gym och olika roliga pass. Passa på och testa! Hämta ut din gratisvecka senaste 24/1.
  2. Gratis militärträning i hela landet. Är du sugen på att testa något lite annorlunda? Nordic Military Training har stora, roliga och gratis prova-på-pass i lagom nivå för alla nybörjare i januari: Västerås 16/1, Linköping 23/1, Jönköping 23/1, Uppsala 23/1, Stockholm Östermalms IP 23/1, Stockholm Tantolunden 24/1, Bromma 30/1, Täby 30/1, Malmö och Lund 6/2 och Umeå 13/1. För mer information, se nordicmilitarytraining.se
  3. Gratis dans i Stockholm 17-30 januari: Modern dans, barndans hiphop, jazz, seniordans, samba, brasiliansk dans, magdans osv. Låter vansinnigt kul! Arrangörer är Stockholms Barnidrottsförening och Core of culture. Läs mer om tider och dagar på: stockholmsbif.se och coreofculture.com. Shake it!
  4. Åk skridskor! Det finns många bra isanläggningar att glida runt på. I Stockholm är det fullt ös i Vasaparken, Kungsträdgården, Östermalms IP, Zinkensdamm osv. Ta med egen macka och lite varmt att dricka så är dagen fulländad.
  5. Upptäck din egen stad. Något som jag och tioåringen brukar göra är att gå långa promenader för att upptäcka vår egen stad. Vi har boken Weekendvandra i Stockholm att utgå ifrån. (Finns att låna gratis på bibliotek). Då tar vi tunnelbanan ut till en för oss ganska okänd plats, och så vandrar vi hemåt. Ett fantastiskt sätt att upptäcka nya naturmiljöer, kanske bara runt knuten. Men det är också ett sätt för oss att upptäcka varandra. Har man tre barn, så är det inte alltid lätt att få egentid med ett barn. Men det här är bland det mysigaste tioåringen och jag vet.

Det finns massor av fler gratistips på nätet. Kolla också med ditt lokala gym eller din lokala simhall. Många har gratisveckor eller gratiserbjudande som ta-med-en-kompis just nu. Ett bra sätt att kickstarta 2016.