Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Zandra Adolfsson Bild: Tjurruset

5 härliga grejer med Tjurruset 2015

Publicerat: 2015-10-05   |  Hillevi Wahl
  1. Glädjen! Tjurruset är alltid en av årets absoluta höjdpunkter. Även normalt städade människor kastar sig handlöst ner i leran – och skrattar som lyckliga barn. I år sprang förvånansvärt många i kostym, skjorta och slips. Bara för att ge sörjan en extra guldkant.
  2. Geggamojjan! ”När kommer leran!?” hördes alla ropa de första tre kilometerna. Sedan kom den. Igen och igen och igen. När vi tänkte att nu finns det inte fler träsk i världen, då kom det ett till. Och ett till! 2015 kan vara det kletigaste, gyttjigaste loppet jag någonsin kört. Jag hade konstant lera upp över öronen.
  3. Utmaningen! Kilometer efter kilometer av träsk och hinder i vatten och terräng kräver stort mod och en bra teknik. Plus ett otroligt starkt pannben. Man blir så sjukt trött av att kämpa i lera. Då gäller det att sätta in en ny växel.
  4. Hjälpsamheten! Många fastnade i träsket. En del fick panik. Men det sträcktes hela tiden ut händer, främlingar lyfte upp varandra och fiskade upp tappade skor. Vackert.
  5. Genomköraren! Man har träningsvärk precis överallt efteråt. Att försöka ta sig upp ur ett träsk bygger starka muskler, från öronen och ända ner till tårna. Och den skönt mörbultade känslan sitter i länge.