Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Kontor Bild: Hillevi Wahl

5 sköna logout-tips

Publicerat: 2015-09-22   |  Hillevi Wahl
  1. Börja dagen utan mobilen. Öppna upp, titta ut genom fönstret, fundera på vad du vill att den här dagen ska handla om. Låt dagens första halvtimme vara skärmfri.
  2. Kolla av inåt. Blunda och känn av inåt, hur känns det i dag och bara konstatera det, ”jaha, så var det i dag” – utan att värdera! Ta gärna en kopp kaffe på verandan eller balkongen, eller gör lite yoga. Andas.
  3. Sätt livet i flygplansläge några timmar under dagen. På lunchpromenaden, exempelvis. Och absolut vid hämtning och lämning på förskola eller skola. Du behöver inte vara nåbar jämt.
  4. Inga mobiler vid matbordet! Låt måltiderna vara heliga. Samtala, se varandra i ögonen. Kolla av, hur mår din familj och dina vänner i dag? Det är skönt att hinna återkoppla med varandra en stund.
  5. Avsluta dagen utan skärmar. Läs gärna högt för varandra, fråga vad som har varit bäst och vad som har varit sämst. Kolla av, jaha, så var det i dag. Fundera på hur du vill att det ska vara i morgon. Andas. Glöm inte att sätta mobilen i flygplansläge under natten. Då sover du bättre.

MER:

Världens första logout-läger

Rapport från logout-lägret

Så mycket snor mobilen ditt fokus EFTER att du tittat på den

Test – Hur beroende är du av mobilen?