Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Camilla och Gunnar Bild: Gunnar Johansson

5 snabba med Gunnar

Publicerat: 2015-11-05   |  Hillevi Wahl
 1. Hej Gunnar! Du har nyss kommit hem från ett militärträningspass i höstmörkret. Hur var det?
  Jättekul! I dag var det Robin, 26, som ledde passet och han har alltid bra och väldigt tydliga genomgångar så man vet vad som väntar.
 2. Vad fick ni göra?
  Första delen handlade om att jobba upp puls och flås. Vi fick superspringa i trappor, upp och ner, olika brottningsövningar med kamrat samt benpress på mage med kamrat som tryckte emot benen. Blev bra puls på alla de grejerna. Mellan övningarna var det också mycket situps i intervall om 20 + 20 + 5. Den andra delen handlade om armar och bröst. Då återkom en gammal favorit från Sällskapresan där man står med utsträckta armar och sen sakta börjar rotera dem framåt för att sen köra bakåt. Efter det är det dags för en kamrat bakom att hålla emot armarna när man ska lyfta dem från sidan och rakt ut. Och på nervägen ska man själv hålla emot. Vid femton stycken känns det rejält i armarna.
 3. Hur går det med träningen, blir du något starkare?
  Jag klarar fler situps i dag än när jag började. Då var jag kanske färdig för att packa ihop efter åtta men nu kan jag köra 20 + 20 + 5 innan jag når samma utmattning.
 4. Har du blivit modigare?
  Lite, men en del övningar som kräver att man ska lita på varandra kan vara lite läskiga. Det är inte ofta de dyker upp men när de gör det så vill jag gärna vara säker på att jag verkligen har förstått allt. Innan jag t ex lägger mig på rygg över en parkbänk för att luta mig ut över kanten med en kamrat sittande över mina ben. Då krävs mycket mod och att man släpper tanken på att det kommer gå åt skogen, för det gör det verkligen inte, man grejar det.
 5. Handen på hjärtat, kan verkligen alla träna militärträning?
  Absolut! Det fungerar för alla. Och är det någon speciell övning som man inte kan göra på grund av ett krånglande knä eller en axel som inte mår bra så går det alltid att variera övningen så att det fungerar för just dig. Ledarna är alltid lyhörda och snabba på att anpassa. För alla kan vara med.