Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

50-lopp Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp i siffror

Publicerat: 2015-08-18   |  Hillevi Wahl

Femtio lopp på ett år, bara det är inte illa för en femtioåring. För det är verkligen inte en självklarhet att man ska kunna hoppa och skutta i skogen när man är femtio.
Men den här #50-lopp-satsningen har medfört en hel del annat.

Jag har rest från Riksgränsen till Franska Pyrenéerna.
Jag har sprungit 403 mil.
Jag har sprungit tillsammans med flera hundra tusen andra glada löpare. Vilken megafest!
Jag har medverkat vid ett 70-tal tillfällen i tidningar, radio och tv.
Jag har föreläst om mina lopp över hela Sverige.

Jag har sprungit 14 av 18 Vårruset från Malmö i Syd till Luleå i norr. Bara under Vårruset gjorde vi av med en del medaljer och bananer:
100 000 tjejer och kvinnor i alla åldrar har sprungit Vårruset.
Det har varit 18 lopp på 17 platser, en sammanlagd löpsträcka på nio mil.
Det har gått åt 110 000 bananar.
Vi har hinkat i oss ungefär 600 000 deciliter vatten i vätskekontrollerna.
Det har delats ut 50 000 flaskor Au naturel juicer.
18 000 picknickkorgar har det festats på, innehållande tortillabröd, kyckling, skinka, kex, keso, philadelphiaost, sallad och annat smått och gott.
36 lyckliga tjejer har vunnit lyxiga träningsresor med Springtime till Portugal.
Och det har samlats in över 300 000 kronor till SOS Barnbyar. Hurra för det!

På varenda plats har en lokal idrottsklubb eller Friends, eller SOS Barnbyar eller Plan Sverige eller någon annan välgörenhet fått ta del av pengarna. För många idrottsklubbar betyder det att de säkrat hela årets rörelseglädje för barn och ungdomar. Hurra!
Och inte minst har jag haft så magiskt roligt. Det är som om det händer vidunderliga saker varje gång jag tar på mig springskorna. Lite som med pojken med guldbyxorna, fast med skorna. Allt är möjligt när jag sätter på mig springskorna. Jag blir starkare och modigare och sträcker på ryggen. Jag ser mig om efter äventyr - och hittar dem.

Och nu när jag har sprungit mina femtio lopp, ska jag lägga de magiska skorna på hyllan då? Haha, nej, jag tror inte det, va? Nu när det börjar gå riktigt bra - varför sluta? Jag är snarare nyfiken och sugen på massor med nya äventyr. Så tipsa mig gärna om era favoritlopp, vandringsleder eller upplevelser. Risken finns att jag dyker upp!