Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Stockholm Park Running Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 21: Stockholm Park Running

Publicerat: 2015-04-25   |  Hillevi Wahl

Det tjugoförsta loppet blev Stockholm Park Running i Rålambshovsparken. Jag älskar när det är krypavstånd till loppen. Nu fick jag med mig hela familjen till parken. Himla bra, alltid kommer de att röra sig på något sätt, tänkte jag.
Stockholm Park Running är en serie jogg- och löplopp för en god sak. All vinst går till Stockholms stadsmission.
Loppserien handlar också om att vi alla ska kunna känna oss trygga och säkra under en löprunda i parken. Arrangörerna har ett starkt ekotänk vill hålla nere användningen av engångsartiklar som nummerlappar, vattenflaskor, muggar och så vidare. De uppmanar deltagare att använda kollektiva transportmedel om man inte cyklar eller joggar till arrangemanget.

Stockholm park running

Ett hundratal hade anmält sig till loppet i Rålambshovsparken. Starten och mål och inlämning och första hjälpen var på ungefär samma ställe vid friluftsteatern och stämningen var närmast familjär. Mina barn var djupt imponerade av att man fick ett ”startkort” som man skulle blippa vid start och mål. Följaktligen kunde man också blippa sin start lite när som helst efter klockan 18. Jag tror jag var först! Blipp! Och sedan kutade vi iväg, jag och Movitz. Men han fick håll rätt snabbt, så vi powergick mest första varvet. På slutet fick vi dessutom sällskap av de andra barnen. Sedan ville Movitz spela boll i stället.
”För mamma, du vill väl springa lite också?”
Himla gulligt. Ja, det ville jag. Och det var en så vacker kväll i parken och alla var så glada och avstressade. Ett stort gäng sprang i rullstolar och det gillade jag mycket. För parkerna ska såklart vara trygga och framkomliga för alla.

Stockholm Park running

I stället för medalj fick vi ett litet specialdesignat armband från Edbladhs när vi gick i mål. Om man springer alla fyra loppen får man ett ännu finare exklusivt smycke. Coolt.

Här är datum för alla fyra lopp:

  • Tisdag 21 april: Rålambshovsparken
  • Tisdag 28 april: Tantolunden, samling 200 meter söder om Zinkensdamms IP
  • Tisdag 5 maj: Vitabergsparken, samling bakom Sofia Kyrka
  • Tisdag 12 maj: Humlegården, samling vid södra delen av Parken nära Scandic Anglais.

Stockholm Park running