Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vårruset Stockholm Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 31: Vårruset Stockholm

Publicerat: 2015-05-26   |  Hillevi Wahl

Vårruset i Stockholm blev en härlig folkfest med många kompisar som kom och hälsade på i Springtimetältet. Det var dessutom nästan på min egen bakgård, eftersom jag brukar skutta runt i Lill-Jansskogen och på Norra Djurgården.

Närmare 15 000 deltagare, lite drygt, sprang iväg i sju olika grupper. Ändå kändes det inte ett dugg trångt! Det var gott om utrymme att springa - och det gick dessutom att kuta väldigt fort i den lättlöpta banan. Jag hann njuta av den grönskande skogen, det sköna parkområdet och gamla kungliga jaktmarkerna. Jag fick också träffa Sofia Ekblom som Vardagspuls tittare har kunnat följa på resan mot att komma i form och springa sitt första femkilometerslopp. En härlig tjej. Och det var underbart att se henne i mål, strålande glad. Hon sprang hela vägen! Även Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm var en inspirerande ny bekantskap. Så energiskt sprudlande - och så bussig och generös. Så här glada var vi när vi kom i mål.