Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vårruset Stockholm dag 2 Bild: Hillevi Wahl

#50-lopp nr 32: Vårruset Stockholm dag 2

Publicerat: 2015-05-26   |  Hillevi Wahl

Det blev personbästa i Stockholm på Vårruset dag 2! Kroppen är så fantastiskt och jag börjar inse att det där gamla talesättet stämmer: Man blir bra på det man tränar.

För trots tokförkylning och att jag var trött som en zombie (ingen feber dock och inte ont i halsen, så det var bara tjockt i huvudet) så levererade kroppen från tårna och uppåt. 5,37 är mitt nya PB på kilometern. Och då tog jag det ändå förkylningslugnt. Det finns alltså säkert rätt mycket mer att ge om jag vill någon gång. Och det vill jag säkert. Om jag känner mig själv rätt.

Så lopp nr 32 blev väldigt roligt på många sätt. Extra kul är det att vara i Stockholm där så många vänner och bekanta dök upp. I dag kom två #teamNMT med mina militärträningskompisar och sprang tillsammans. Jag hittade dem vid picknicken efteråt och de var så glada och nöjda.

Loppet var såklart samma som i går, på gamla kungliga jaktmarker med lummig grönska och vackra hus. Lite kor och hästar som betade vid sidan om oss springglada. Två välplacerade vattenkontroller och minst två rockgäng som peppade på vägen. Just detta att man springer samma runda fortare andra gången är tydligen också ett fenomen som sitter i hjärnan, säger min springfröken Fredrik. Testa får ni se, det funkar så. Första gången behöver hjärnan kalibrera hela banan. Andra gången så går det på autopilot och då kan man satsa mer med benen och kroppen.

Jag upphör aldrig att förvånas över hjärnans och kroppens samspel.
Även i dag kom många fram och ville tacka för krönikor och blogginlägg och böcker. Jag blir så himla glad varje gång. Flera tipsade om roliga lopp också. Tack! Jättekul. Fortsätt gärna med det!
Tiden i mål blev alltså i dag rekorderliga 28.06. Nu ska jag snyta mig och sova lite – så jag är redo för Uppsala i morgon. Ses vi där?