Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Lykke älskar lopp Bild:

7 roliga lopp för hela familjen!

Publicerat: 2016-01-24   |  Hillevi Wahl

Klart ungarna ska få springa lopp! Mina barn älskar att springa lopp. Det är så kravlöst och roligt. Som en folkfest, med musik och dans och roliga upptåg. Alla får springer medalj eller t-shirt och goodiebag! Oavsett om man springer fort eller långsamt. Det kan göra den mest blyga unge fullkomligt överlycklig och stolt.
 
I år gör Stockholm Marathon Gruppen en extra satsning på barn, ungdomar och familjer. High five på den! Här är sju roliga lopp för barnen:

16 april:
Spring Cross
Riktig terränglöpning i Lill-Jansskogen. Loppet har funnits i många år, men 2016 är det premiär för killar och tjejer 9-15 år. Banan mäter cirka 3 km.
Information och anmälan här: http://springcross.se 

4 juni:
Junior Marathon 
Premiären i fjol samlade 400 deltagare. Loppet avgörs samtidigt som ASICS Stockholm Marathon med start och mål på samma plats som maratonlöparna. Start 15 minuter efter stora loppet och målgång innan maratonlöparna går i mål på Stockholms stadion. Åldrar 14-19 år. Alla får en t-shirt. Loppet är 4,2 km.
Information och anmälan: http://stockholmmarathon.se

5 juni:
Mini Maran 
Sveriges största ungdomstävling. Det är en cool inramning med stor aktivitetsyta vid startområdet på Östermalms IP. Här kan du både få ansiktsmålning och testa olika grenar inom friidrotten. Målgången är på Stockholms stadion där alla får medalj och goodiebag. T-shirt till alla. Öppet för barn 5-13 år. En nyhet för året är att dagen avslutas med Hjärtebarnsloppet, ett lopp till förmån för hjärtsjuka barn. Alla intäkter från loppet går oavkortat till hjärtebarnsfonden.
Information och anmälan: http://minimaran.se

20 augusti
Bellmanstafettens familjedag
Sveriges största stafett-tävling avgörs under tre dagar. Lördagens stafett riktar sig till familjen. Vi gör kortare sträckor så barnen kan vara med. Bilda ett lag med familjen och/eller kompisar. Och varför inte utmana grannfamiljerna! Det är 5 deltagare i varje lag och de kortare sträckorna (2,5 km) passar bra för barn från 9 år. Picknick till alla lag efter genomfört lopp.
Information och anmälan: http://bellmanstafetten.se

3 september
Lilla Tjejmilen
Det är Tjejernas dag på Gärdet den 3 september. Dagen börjar med Lilla Tjejmilen innan det är dags för de stora tjejerna. Skön stämning och många glada miner. Lilla Tjejmilen är öppet för tjejer 7-13 år. Alla för medalj, goodiebag och en t-shirt.
Information och anmälan: http://www.tjejmilen.se

17 september
Minitopploppet 
Familjedag i Hagaparken. Topploppet för de vuxna och Minitopploppet för barnen. Förutom loppet finns det hoppborg, tävlingar, ansiktsmålning och pyssel för barnen. Minitopploppet är öppet för barn 2-12 år, de minsta springer 200 meter, från sju år så är sträckan 1,1 km. Goodiebag efter målgången. Föräldrarna kan springa Topploppet som är 5 km eller 10 km.
Information och anmälan: http://topphalsa.se/topploppet-2016/

1 & 2 oktober
Kalvruset
Loppet för de tuffa tjejerna och killarna som inte är rädda för att bli skitiga. Loppet har de senaste åren ökat i popularitet och 2015 infördes två tävlingsdagar. Välj lördag eller söndag. Tävlingsplatsen är hemlig, men Kalvruset avgörs på samma plats som Tjurruset, någonstans i Storstockholmsområdet. Loppet är öppet för tjejer och killar 9-15 år.
http://www.tjurruset.se