Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Vi gjorde det! Jag och Gunnar körde världens häftigaste multisportlopp, AIM Challenge. Bild: Hillevi Wahl

AIM Challenge – mitt livs roligaste lopp!

Publicerat: 2016-08-06   |  Hillevi Wahl

Vi gjorde det! Jag och Gunnar körde världens häftigaste multisportlopp, AIM Challenge, genom och över och under den fantastiskt vackra naturen kring Sälen och Lindvallen. 

Nu är det några timmar sedan vi gick i mål och jag är fortfarande helt euforisk. Det var galet, barnsligt, roligt, fantastiskt kul. Mina mungipor var uppe över öronen hela tiden och jag cyklade och ropade till Gunnar och alla andra lag vi mötte:
”Kolla vad vackert!”
”Så roligt det är!”
”Det här är galet kul!”
”Det här är ju som i en film!”

Halva startfältet var totalt fokuserade på uppgiften och gick inte ens att få kontakt med. De bara siktade framåt, mot nästa kontroll och kalibrerade höjdkurvor i huvudet.
Den andra halvan var typ Tjejmilenpar. Som jag och Gunnar. Vi cyklade och njöt och tjoade och plockade vildhallon och skämtade friskt med varandra.
Det fanns till och med lag som satte sig i en vacker slänt och dukade upp för picknick mitt i tävlingen.

Det gjorde inte jag och Gunnar. Vi körde på hela tiden, tankade med vatten och snickers varje timme och höll ett bra tempo. Vi satsade på de spektakulära kontrollerna, för det är i första hand dem man vill åt. Åtminstone om man är ute efter upplevelsen. Sedan tog vi de kontroller som låg utmed vägen, så att säga.

Vi tog femton kontroller sammanlagt. På fem och en halv timme. Vi paddlade kanot, simmade, klättrade, kutade och klafsade och cyklade. Men allra mest cyklade vi. Och oftast var det uppåt.
”Det hade varit bättre om tävlingen gick i Småland”, stånkade en kille i en evighetslång uppförsbacke. Men det menade han nog inte. Egentligen.

För vilken makalöst vacker natur! Bergen, vattenfallen, sjöarna, skogarna, de pittoreska gårdarna, vildhallonen, blåbären, utsikten, vidderna, forsarna… Jag kan med ord beskriva känslan att känna in naturen med varenda nerv i kroppen.

Jag har nog aldrig varit lyckligare än just nu. Jag är totalt hög. Jag älskar Sälen. Jag älskar Lindvallen. Jag älskar Dalarna. Jag tokälskar arrangörerna på AIM Challenge – vill bara totalt lovebomba dem för att de fixar ett sådant makalöst roligt, vackert lopp.
Alltså. Jag är inte ens trött. Fattar ni? Jag har cyklat och simmat och sprungit i fem och en halv timme och jag är inte ens det minsta sliten.

Ni måste komma hit och köra loppet. Gör det bara. Boka in nästa år redan nu. AIM Challenge. Lindvallen. Gjör’t!

Nu ska jag gå och dansa loss på Springtimes sista-kvällen-med-gänget-disco. Bara för att jag kan. Vilken vecka vi har haft!

Läs mer på springtime.se och aimchallenge.com