Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Aktivitetskalendern del 1: Plåsterkull Bild: Hillevi Wahl

Aktivitetskalendern del 1: Plåsterkull

Publicerat: 2015-12-02   |  Hillevi Wahl

För tredje året i rad har vi gjort en aktivitetskalender. Den började vi med i samband med bokprojektet Experimentet, när vi testade att byta socker mot äventyr. Eftersom december vanligtvis är en sockerstinn månad tänkte vi att vi måste hitta en lösning på det också, hitta något som var mycket roligare än de där chokladkalendrarna vi hade köpt tidigare.

Lösningen blev: Aktivitetskalendern!
Varje lucka eller litet paketkuvert innehåller en aktivitet som barnen har önskat sig att vi ska göra, hela familjen och helst samma dag.
Och vilken succé det blev, redan första året. Vi längtade hela dagen efter att få prova något kul tillsammans, under mycket skratt och tjosan. Julen handlar ju om att vara med familjen och detta blev ett roligt, mysigt sätt att umgås.

1 december hade vi första lucköppningen. Aktiviteten var plåsterkull.
Det hade bara Lykke, 7, provat tidigare och fick berätta om reglerna:
”Man har två jägare som har en boll, som de får kasta mellan varandra. De ska träffa de andra med bollen. Blir man träffad på armen, till exempel, ska man skrika ”ARMEN!” och får hålla sig där med ena handen när man springer vidare. Om man får nästa träff på benet ropar den kullade ”BENET!” och springer vidare. Vid tredje träffen blir den kullade också jägare.

Eftersom det hade hunnit bli mörkt innan vi kom ut sprang vi omkring med pannlampor och ficklampor, vilket gav hela leken en helt ny dimension. Vi skrattade väldigt mycket! Alla gick verkligen all in. Och tioåringen meddelade stolt att han hade fått ihop 12900 steg på sin stegräknare, så det blev verkligen en hel del springande.
En mycket rolig aktivitet! Tack Lykke, för att du valde den.