Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Soluppgång på stranden Bild: Hillevi Wahl

Är träningsresor kul för singlar?

Publicerat: 2015-04-14   |  Hillevi Wahl

Ny läsarfråga: Kan träningsresor vara ett bra alternativ om man reser ensam, undrar Malin Lundmark.

Ja, det tror jag är toppen!
Nu reste jag ju med min familj den här gången, men jag har rest mycket ensam, framför allt innan jag fick familj. Jag älskar att resa själv. Det är så enkelt, det är bara att sticka iväg när man själv har lust och tid. Och alltid träffar man någon att resa med eller bara sitta och snacka bort en stund med.

Så jag blev glad över din fråga. Fler borde våga resa ensam. Och jag måste säga att jag tror att träningsresor passar ypperligt om man vill testa ensamresandet. Dagarna är ju fullspäckade med roliga aktiviteter och även om man inte orkar vara med på vartenda pass hänger de flesta runt Plankan på stranden och småsnackar, spelar volleyboll, doppar tårna i havet och bara umgås.

Jag träffade flera som reste ensamma med Springtime för tredje, fjärde året i rad och sa att de aldrig haft några problem att hitta kompisar att gå ut och käka med.

”Men faktum är att det var lite svårare just under familjekulveckan – för familjerna blev sin egen bubbla, barnen styr var och när man ska äta till exempel”, sa Maria.

Inte som ett klagomål, mer som ett konstaterande.

Många får vänner för livet på träningsresor. Kanske är vi en speciell sorts människor ändå. Inte nödvändigtvis jättevältränade. Min känsla var att det är ett lite nördigt gäng som åker på sådana här resor. Experter, statistiker och smarta vem-vet-mest-människor. Kanske är det för att det är sådan ordning och reda på allting. Och kanske för att föreläsningarna är så bra och ledarna kan nörda in sig något alldeles fantastiskt på sina specialområden. Det är inte direkt grisfestgänget som åker på träningsresor. Om man säger så.
Kanske är det också för att det är lätt att mötas när man rör sig, när kroppen håller igång och slappnar av.

Kanske är det för att en del till och med delar rum med okända. Det skulle jag aldrig våga. Men somliga blir bästisar på det viset.
Kanske ska man kolla runt lite vad som finns att välja på och ta ett annat tema än just familjevecka om man tycker att det är jobbigt att behöva äta lunch själv någon dag.

Frukost och middag äter man på hotellet – så då är man garanterat aldrig ensam. Om man inte väljer det själv, såklart.