Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Dans Bild: Hillevi Wahl

Återupptäck dansen!

Publicerat: 2016-01-18   |  Hillevi Wahl

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så har Friskis & Svettis i Stockholm just nu ett erbjudande om att man kan provträna gratis en vecka, bara man hämtar ut sitt kort före den 24 januari.
Passa på och gör det!

Testa gärna Dans fusion! Min nya favorit.
Det är en blandning av disco, pop och orientaliska musikstilar och danser, som exempelvis magdans.
När jag var ung dansade jag mycket. Inte organiserat, utan bara glädjedans, fridans, ni vet, framför spegeln och närhelst jag hittade ett disko. Det gjorde mig glad, lycklig i kroppen.
Någonstans på vägen kom jag av mig.

Men nu! Jädrar vad kul det är! Bara musiken gör mig lycklig, jag kan gå och nynna på de glada låtarna resten av dagen. Eller resten av veckan. Och då vicka lite på höfterna i någon form av ryckande kroppsminne från senaste passet.

Varje gång tänker jag också på det som Majja sa, när vi dansade afrodans i Portugal:

”Man får vad man ger”.

Därför tar jag verkligen i allt vad jag har. Hur tokigt det än ser ut. För jag får direkt utdelning i glädje, glädje, glädje.
Endorfinkicken blir så mycket starkare.

Fega inte. Ge!
Passa på att prova lite gratis danspass nu i januari. Ta gärna med barnen. På Friskis och svettis är de välkomna på många pass, till exempel Dans fusion. Stort tack för det!