Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Barnen växte med varje äventyr! Bild: Hillevi Wahl

Barnen växte med varje äventyr!

Publicerat: 2015-06-25   |  Hillevi Wahl

Genom äventyren i Experimentet upptäckte vår familj nya saker hos varandra. Jag började se Gunnar med helt nya ögon efter tio år. Plötsligt insåg jag att han kunde gå på styltor och spela basket. Jag lovar, det är mycket mer sexigt än en man som sitter framför datorn!
Jag blev också helt lycklig över att barnen var så fantastiska. De visade sig vara bättre än vi vuxna i många av äventyren. När de märkte det, så växte också deras självförtroende. Det finns inget underbarare än att höra barnens skratt och när de ropar ”Kolla vad jag kan!”

En annan bonusgrej var alla mysstunder vi fick på köpet, när vi vilade efter äventyren. Automatiskt valdes datorerna bort och istället började vi läsa böcker tillsammans igen. Vi läste högt för varandra eller tyst och vilsamt.
Över huvud taget blev alla mycket gladare, mer avstressade. Jag som mamma blev mindre orolig för mina barn, för jag såg ju att de hade kompetens att klara en massa som jag inte haft en aning om. Mina barn växte med äventyren!