Hillevi Wahl bloggar om ett aktivt liv
Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, föreläsare, hälsoinspiratör – och tokig i att träna. Men innan Hillevi fyllde 45 hade hon inte tränat alls.

Elliot, Movitz och Lykke blev helt förälskade i New York. Bild: Hillevi Wahl

Barnens 15 bästa tips till New York

Publicerat: 2016-06-15   |  Hillevi Wahl

Hur tyckte barnen att det var i New York? Har de några tips till oss som åker dit snart? Det är några av de vanligaste frågorna jag fått den senaste veckan. Så jag bad Elliot 13, Movitz, 10, och Lykke, 8, lista sina bästa New York-tips:

 1. Picknick i Central Park. Köp med frukt från något gatustånd och sitt och titta på folk som cyklar, springer, leker, sportar eller rastar hundar. Man tröttnar aldrig!

 2. Var ute mycket. Speciellt i parkerna och längs Hudsonfloden. Ta en smarrig glass från en färgglad glassbil och vila fötterna och huvudet en stund.

 3. Titta på streetdansarna, konstnärerna, akrobaterna. Köp fina halsband.

 4. Shoppa mycket! Kläder och amerikanskt godis och roliga saker, som ett marschmallows-gevär, It’s Sugar är en heltokig affär. 13-åringens favoritaffärer var GAP, Hollister och Best Buy.

 5. Åk tunnelbana! ”För det är coolt att kunna ta sig runt - och titta på folk.”

 6. Kolla upp din favorit-youtuber. Chansen är stor att de bor i New York – som Casey Neistat - och har du tur kan du komma med i nästa youtubeklipp.

 7. Köp en egen Frihetsgudinne-gloria och ta gratisfärjan till Staten Island: ”Det var kul att se Frihetsgudinnan så nära”.

 8. Minnesmonumentet 9/11 memorial. ”Det var häftigt med det stora hålet därnere. Att det rann ner vatten som kom upp igen, som i ett kretslopp. Att det var en tanke bakom alla namnen, att de som var kompisar hade sina namn bredvid varandra.”

 9. Lekparken i Central Park. Med vattenlek, såpbubble-dueller, gungor och lekkompisar.

 10. Bo gärna på 21:a våningen och sitt och titta på utsikten. Ibland dansar grannarna på taken.

 11. Ladda ner kartan över Manhattan till mobilen i Google maps. Då går du inte fel.

 12. Det är gratis wifi över nästan hela Manhattan. Link NYC är en gratistjänst med skärmar du kan använda direkt på gatan. Där kan du ladda din telefon också.

 13. Ta mycket foton och filma. Vi barn ser andra saker än ni vuxna. Låt det gärna rulla någon minut extra, det händer alltid något oväntat om man inte har så bråttom.

 14. Brooklyn Bridge ska man gå till! För det är coolt att kolla ner och ser häftigt ut.

 15. Försök att ta olika gator varje dag. Gå inte samma väg hem till hotellet, kolla in smågatorna, det är där det händer grejer! Det är där det godaste nybakta brödet eller kvällssnackset finns. 

Elliot gjorde en egen film under resan, titta och gilla gärna den här.